Kite weekend?

Yey så kom man endelig ud og kite igen! Det har været sløvt de seneste 14 dage, vinteren mente jo åbenbart, at den lige skulle vende retur med kulde og østenvind. Kombineret med travlhed på jobbet er det ikke rigtigt blevet til meget på det sidste. Derfor var jeg også ganske godt tilfreds med at kunne komme ud og surfe i går fredag – jeg har oven på min seneste surf session bestilt et par Atan Hot Mistral boots fra surfsko.dk – så med en vandtemperatur lige omkring 0 og luften lige under 0, var det gode forhold at teste dem i, hvis vandet altså ikke lige var frosset.

Atan hot Mistral er virkelig varme - kan klart anbefales
Atan hot Mistral er virkelig varme – kan klart anbefales

Da det jo har været minusgrader i mere end en uge, havde jeg helgarderet mig i form af alt mit grej i bilen, både surfboard og ski – men i Egense var der stort set ingen is, så hoppede i min ION fuse og riggede 15’eren til. Desværre faldt vinden ret hurtigt, så det blev ikke ligefrem en opløftende tur hvad angår action – eller bare surf generelt. Men fik da testet Atan støvlerne på is, i koldt vand og igennem en god del grødis – fødderne ja de svedte faktisk. De her Atan sko er simpelthen fantastiske, meget smidigt og mere fleksible end mine Gul på trods af, at det er 6,5 mm støvler.
Udsigten for weekenden så ikke fantastisk ud, ret lav vind fra øst – ikke nok til at surfe og ingen sne til at snowkite. En tiliset fjord var eneste mulige åbning, men den manglende is i Egense satte en dæmper på forventningerne.

Shaun på sin 15m Phantom
Shaun på sin 15m Phantom

Shaun og jeg havde debatteret lidt både i går og i dag omkring Gjøl – der er super lavvande nord for Fruensholm, så ville der være noget is, ja så ville det være der. Vi troede egentligt ikke på det nogen af os, og Shaun endte med at køre til Egense på en tynd udsigt. I Egense kunne han konstatere, at der var kommet en ganske god del ekstra is (Og at vinden i øvrigt var ret sølle), så nu var nysgerrigheden jo for alvor vakt. Efter lidt indre debat endte jeg med at hoppe i bien og køre til Gjøl for at tjekke det ud. Det viste sig at være en rigtig god beslutning.

http://www.endomondo.com/embed/workouts?w=qQmwoGPo2Tg&width=580&height=600&width=950&height=600

I Gjøl var der is, ikke meget og ikke tykkere end maks 5 cm – normalt hovedløst at tage ud på fjorden med de istykkelser, men i Gjøl var der ingen vand under isen. Det var bogstaveligt talt is, der lå på bunden et langt stykke ud. Som man kan se på Google maps, så er der lavt hele vejen over til Fruensholm. Går man igennnem får man våde fødder, men det er så også det, ingen større fare ved at kite der på tynd is! Hvilket jeg for øvrigt var ganske glad for, for i dag gik jeg faktisk igennem isen, jeg var kørt tilpas langt ud hvor der var knæ dybt – det gik sådan set fint, indtil jeg bremsede ned for at vende, sjask og så var jeg gået igennem. Sådan et par skistøvler er ikke specielt vandtætte, kan jeg afsløre. Jeg endte med at gå 50-75 meter ind på bunden, inden jeg kom til noget is, der rent faktisk kunne holde igen. Og inden da måtte jeg lige hente begge mine ski på bunden – så mine ene hanske (Ikke neopren) blev ganske gennemblødt. Selvom det var lidt køligt til at starte med, valgte jeg at blive ude – det var simpelthen for godt at være ude og kite igen, til at jeg havde lyst til at stoppe.

Is næsten så langt øjet rækker :-)
Is næsten så langt øjet rækker 🙂

I dag havde trackede jeg min session med min mobil, det blev til små 20 km ved bare at ligge og lave speed runs og øve downloop turns. Vinden ser slet ikke så tosset ud til i morgen og med frostgrader i nat skal isen nok holde – så mon ikke det bliver til endnu en session i morgen 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s