Så er der dømt landboarding igen

Foråret ser så små ud til at være på vej og med forår kommer vestenvinden. Den kommende weekend ser rigtig fornuftig ud til en gang landboarding på vestkysten. Der er lovet i omegnen af 8 ms fra vest i hele weekenden – perfekt når nu man ikke har andre planer. Jeg har ikke været ude på landboard siden den 4. marts, hvor vinden nærmest udeblev, så egentligt ikke mærkeligt, at jeg har skruet mine forventninger op til weekenden.

Vejret i weekenden tegner godt for legebørn :-)
Vejret i weekenden tegner godt for legebørn 🙂

I dag var vejret heller ikke dårligt, vinden var i nord (Måske endda til tider nord nord-øst) og omkring 6-7ms – så da arbejdet tillod at smutte kl. 15 tog jeg chancen. Jeg har tidligere haft gode sessions i Rødhus, når vinden er stik nord – stranden er bred nok (Og kørt hård nok) til, at man sagtens kan loade op og få rimelig højde og samtidig lande på fast underlag. Rødhus har igennem det seneste år været et sikkert hit fra syd-vest over i nord nord-øst – så det var jo naturligt, at køre derop.

I Rødhus fik jeg dog en overraskelse af negativ karakter, stranden var fyldt med blødt sand – selv lige ved nedkørslen til stranden! Normalt parkerer jeg lige nord for nedkørslen og rigger til, her plejer der at været et stort område med hårdt pakket sand, men ikke i dag! Syd for nedkørslen så det en smugle bedre ud, og der var en tysker med en Blokart ved at rigge til, så jeg kørte syd for nedkørslen og begyndte at rigge min 15’er til.

Blokart er resultatet af en hed nat imellem en buggy og en windsurfer :-D
Blokart er resultatet af en hed nat imellem en buggy og en windsurfer 😀

Da jeg fik kiten i luften og begyndte at køre, kunne jeg hurtigt fornemme, at stranden var dårlig. Kørte en tur op omkring nedkørslen, men det bekræftede bare min første antagelse, at stranden var ubrugelig på landboard. Slukøret pakke jeg ned og bestemte mig for at køre til Saltum – retningen ville ikke været helt så god der, men forhåbentligt var stranden rent faktisk brugbart. På vej ned til Saltum strand kunne jeg se et par kites i luften – umiddelbart et godt tegn! Men ak Saltum strand lignede til forveksling Rødhus, blødt ubrugeligt sand over det hele. De kites jeg havde set på vej ned til stranden var akkompagneret af et par tyske buggyer – de så i det mindste ud til at hygge sig.

Auto-Zenith er bare nice!
Auto-Zenith er bare nice!

Grønhøj strand er et spot jeg ikke har været på i over et år, ikke fordi det er dårligt, det er meget lig med Saltum (Og ligger kun et par km længere nord på), det har bare ikke noget specielt at byde på – med lave forventninger kørte jeg til Grønhøj. Stranden var bedre end de foregående to jeg havde set, men bestemt ikke fantastisk. I Rødhus havde jeg pakket kiten ned med stavene (I tipperne) siddende i, det gør det lidt hurtigere at rigget til – så blev enig med mig selv om, at jeg jo kunne give det et skud. Og selvom stranden trods alt var bedre end i Rødhus, så var der ikke meget strand, som ikke var for blødt at køre på. Det blev kun til nogle enkelte hop – ikke ligefrem opløftende, specielt ikke med tanke på, at weekendens udsigt er noget nær perfekt, men uden fornuftigt underlag er det jo ikke meget værd. Der stod en enlig tom container på stranden, perfekt at hooket kiten på – og når man har auto-zenith, så er det en leg at holde pause (Ikke at det nødvendigt med dagens korte session)
Jeg har ikke givet helt op i forhold til weekenden, vinden skulle som sagt gå i ren vest, så om ikke andet burde man kunne køre nogle gode lange ture helt nede ved vandet. Jeg tror under alle omstændigheder, jeg tager min bugggy med, så kan jeg i det mindste komme ud og kite 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s