Super hyggelig weekend i Rønbjerg!

I weekenden blev der afholdt Rønbjerg Open i – ja du har nok gættet det – Rønbjerg! Stævnet er skruet sammen på en sådan måde, at alle kan være med. Det er Nordjysk windsurf klub, der er den drivende kraft, og de sidste par år har der været flot tilslutning fra windsurfere fra hele landet – de nordjyske kitere har stadig ikke rigtigt fået øjnene op endnu.

Endelig nok vind til at komme ud :-)
Endelig nok vind til at komme ud 🙂 Foto: Peter Zahle

Lørdag var der meldt lav vind, men trods alt med mulighed for lidt surf – til gengæld var der flot sommervejr med omkring 20 grader og sol fra en nærmest skyfri himmel. Bedre endnu blev det, da DJ’s fra Aalborg studenterradio spillede op til beach-party og duften af grill begyndte at brede sig.
Windsurferne kan sejle i virkelig marginalvind, så Open fun race for dem blev skudt i gang allerede omkring kl. 10.30. Vi få kitere, der var tilmeldt måtte nyde vejret fra landsiden eller fra en af de SUPs, der var til fri afbenyttelse på stranden. Omkring kl. 14.30 begyndte det at blæse lidt mere op og der kom en overgang fin vind til at lege i, men det blev aldrig rigtigt til et race. Jeg fik til gengæld prøve SUP i lidt choppy vand – det var næppe et kønt syn, og jeg har vist lang vej igen inden jeg bliver yndefuld at betragte på en SUP 🙂

Solen skinner, vinden blæser og kiten er i luften - så ér det svært ikke at smile :-)
Solen skinner, vinden blæser og kiten er i luften – så ér det svært ikke at smile 🙂 Foto: Peter Zahle

Søndag var der lovet meget mere vind, så om lørdagen var forventningerne også, at søndagen ville byde på masser af surf. Og jeg skal da love for, at den vind vi manglede lørdag tog revanche søndag. Var på spottet 8.30 og kunne se massiv sandflugt hen over stranden, masser af buler på vandet og windsurfere i gang med at rigge det helt små sejl til. Nu er Rønbjerg ikke verdens bedste spot at launche på, så må indrømme, at jeg var lidt betænkelig ved at rigge min 10’er til i middelvind omkring 11-12 ms og stød op til 15-16 ms, når nu vi skulle launche 10 meter fra en 2 meter høj skråning – men fik dog overbevist mig selv om, at det var for pivet at hoppe fra.

Med 10’eren i luften gik jeg en tur ud for lige at se det hele lidt an. Nu har jeg stort set ikke surfet i bølger før, og dem i Rønbjerg i søndags var ikke ligefrem clean – så det var lidt af en udfordring og også en smule intimiderende, men super sjovt. Når det blæser så meget, kan man virkeligt hoppe, men det kan godt mærkes, at min 10’er langt fra har samme float som min 15’er, så det blev ikke til mange hop. Desværre har jeg lidt bøvl med mine albuer for tiden, så det gjorde, at jeg blev nødt til at gå ind efter en halv times tid – måtte jo hellere spare mig selv til vores race.

Da vi kun var tre kitere tilmeldte, blev vi enige om at holde vores race sammen med windsurferne. Det er altid sjovere, når man er flere på banen og interessant at se, om windsurferne ville give kiterne baghjul. Vi skulle sejle en 8-tals bane, tre heats af to omgange. Vinden var taget en smule til og bølgerne var blevet en ganske anseelige – der blev meldt om 2-3 meters sø fra dommerbåden ude på rangliste banen – så alt i alt spændende forhold at sejle race i. Starten blev markeret med flag på stranden, missede lidt første start, men kom dog alligevel ok fra start. Det viste sig dog hurtigt, at mine evner i de forhold vi sejlede i blev sat på en hård prøve – endte som nummer 3 af os kitere i alle tre heats og vist egentligt også af de windsurfere, der rent faktisk gennemførte (Forholdene udløste et vist frafald).

Efter en pause var der stemning for yderligere 3 heats. Min launch gik i første omgang skævt og jeg måtte udløse. Jeg tænkte, at jeg ikke ville nå starten, da linerne så ud til at være filtrede ind. Men det viste sig, at det slet ikke var så slemt og kiten kom hurtigt i luften igen. De følgende tre heats føltes umiddelbart til at gå lidt bedre, men jeg sluttede alligevel som nummer sjok. På bagkant kan jeg konstatere, at mine evner i bølger lader noget tilbage at ønske, men det kan jo heldigvis trænes.

Til årets stævne var der medaljer til top 3 placeringer og flotte lodtrækningspræmier, som alle deltagere og hjælpere fik chance for at vinde. Jeg var så heldig, at løbe med en Smokey Joe grill og tilhørende grill starter fra Weber, så det var jo bare ekstra bonus oven i en god weekend.
Jeg kan desværre have mine tvivl om, om kitere bliver inviteret med til næste år, da der de sidste to år ikke har været særlig stort opbakning til stævnet fra kitere. Det er super ærgerligt, for det er et hyggeligt uformelt stævne, hvor alle kan være med, men jeg forstår godt, hvis NWK ønsker at bruge energien på den gruppe, der bakker op om stævnet.

Næsten alle billeder i denne artikel er taget af Peter Zahle, som er en super flik fyr og kanon dygtig fotograf, der virkeligt lever sig ind i at tage billeder. Hvis du står og skal bruge en fotograf til et event, så kan det klart anbefales at tage fat i ham.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s