Et par rigtigt gode sessions…

Den seneste uge har budt på både landboarding og surfing – ikke dårligt af en sommermåned men temperaturer over 20 grader. I fredags skulle succes’en fra den foregående søndag gentages i Saltum, der var lovet lækkert vejr, 8-10 ms og høj sol. Min makker Jari havde skaffet sig et nyt hjul og slange og var super klar til lidt landboarding action.

Stranden var ikke helt så hård, som den havde været den foregående søndag, men der var dog et par gode spots at lege lidt på. I kølvandet på søndagens session med et par rigtigt gode 360 rotations besluttede jeg mig for, at 720 ikke var helt umuligt at sætte. Hvor 360 kan sættes i ganske lav højde, så kræver 720 noget længere tid i luften og meget bedre timing i forhold til redirect. Jeg kan sagtens komme rundt til 540, men har ikke rigtigt øvet at lande toeside, så det blev ikke super vellykket – måske man skulle øve at lande toeside en dag. Det blev vel til en 10-15 fejlslagne forsøg inden kroppen sagde tak for i dag – Jari tog lidt film, det blev til nedenstående korte klip af med et par af mine forsøg 🙂

720 spin fails… from Morten Klingenberg on Vimeo.

Lørdagen blev brugt i haven med noget så afslappende som hækklipning – ikke meget kitesjov i det. Næ så var det bedre søndag! Der var lovet rigeligt landboarding vind på vestkysten og omkring 6 ms i Nibe. Normalt ville jeg jo tage op og landboarde på sådan en udsigt, men var træt i kroppen og havde egentligt ikke lyst til at køre en lille time hver vej, hvis ikke kroppen ville lege med, så Nibe og en gang hygge surf blev det til. 6 ms er meget i den lave ende, men håbede på, at der ville komme lidt termik og give et par ekstra meter. Det viste sig at holde stik og der var rimelig vind, ikke noget vildt, men nok til at ligge og lege. Det blev da også til 32 km surf – så alt i alt ikke helt dumt.

http://www.endomondo.com/embed/workouts?w=lijtGCU-Oeo&width=580&height=600&width=950&height=600

Efter en mandag (Hvor man faktisk godt kunne komme ud, hvis man havde haft tiden til det), der stod på arbejde, kom tirsdagen med en ganske fornuftig udsigt. Der var lovet 6-8 ms i Nibe og med lidt held lidt ekstra på termik kontoen. Jeg var i Nibe kl. 15.30 og kunne måle knap 7 ms i middelvind. Fint nok – vinden skulle først tage til omkring kl. 16 – så jeg riggede min 15’er til. Vejret var dejligt med 23 grader og høj flot solskin – dejligt at være ude i en netto våddragt til en flad 100-krone seddel og bare tæer, så er det rigtigt blevet sommer. Det blev en super god session – vinden tog til i løbet af dagen og endte på over 10 ms med stød op over 12 ms. Fik tiltusket mig endnu en tur på Shauns Blankforce MK3 board, det er bare så smooth og lækkert at sejle – hvis du får chancen så giv det et forsøg, du vil ikke fortryde det (Udover når du kommer retur på dit eget board :-))

Med en god stabil snitvind på omkring 10 ms blev jeg nødt til at øve 720 igen, specielt med udsigt til blødere landinger (Og crashes) på vandet til forskel fra den hårde strand. Det blev en super god halv time, hvor jeg – til forskel fra i fredags – fik passet min redirect super godt ind. Landede 720 et par gange inden jeg måtte stoppe, da min viv skulle bruge bilen. Taget i betragtning af, at jeg første gang forsøgte 720 om fredagen, så er jeg super godt tilfreds. Næste gang jeg er på landboard skal det øves igen – denne gang skal jeg nok lande den! Alt i alt en super lækker session hvor jeg endte med at surfe 42 km – flere af de sommerdage tak!

http://www.endomondo.com/embed/workouts?w=ugNjhshzmBE&width=580&height=600&width=950&height=600

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s