Fantastisk weekend med kiting i kalenderen

Det netop overståede weekend har virkeligt stået på kiting – og det har været kærkomment. Selvom vejret har været ganske tilgivende indtil nu, så ses det tydeligt, at vi går hastigst imod vinter – solen gik i dag i Aalborg ned kl. 16.00, dvs. allerede halv fem, er der mørkt. Det sætter effektivt en stopper for al hverdags kiting – hvis man altså ikke kan luske sig ud før normal arbejdsdags ophør, ikke en mulighed på denne side af jul for mig desværre. Så må man nyde de weekender, hvor der ikke er planlagt familie-/venne-/jule-komsammen 🙂

Det ligner en flot forårsdag, svært at tro, at det er taget den 17. november...
Det ligner en flot forårsdag, svært at tro, at det er taget den 17. november – det skal da nydes…

Lørdag var der lovet rigtig god vind til en gang surf, på vestkysten var der så rigeligt og i Nibe lå den ganske stabilt på omkring 7-9 ms og det er jo dejligt tæt på, så det blev valget på dagen. Temperaturen lå omkring 10 grader og vandet lige under, så forventede at det ville blive en kold fornøjelse i min slidte 5/3’er med en Mystic termo-vest under. Jeg har klippet min Netto våddragt til en shorty, så den kom på indenunder sammen med et par skiunderbukser – det blev også første session med hætte. Heldigvis var ikke voldsomt koldt, kun benene blev lidt kolde, men så må man bare bevæge sig lidt mere. Jeg fik 2-2½ effektive timer på vandet, så benene var lettere brugte, da jeg kom hjem. Det gjorde det sikkert ikke bedre, at jeg den foregående søndag valgte at løbe et ½-marathon uden at have trænet til det.
Søndag så ud til at ville blive svagere vind, men til forskel fra lørdagen, hvor solen næsten ikke kom frem, så skulle der være bragende solskin – der var lovet nordvestenvind, så Rødhus var et oplagt valgt til en gang landboarding – det er også lang tid siden, at jeg har været ude på landboard og det er jo lidt en fejl.

Helt fin vind til at lege lidt :-)
Helt fin vind til at lege lidt 🙂

Ankom til stranden lidt over 10, der var allerede nogle af de lokale buggy drenge fra parakart.dk, som ved at rigge til, så slog med ned hos dem og riggede Shauns 15’er Phantom II til. Jeg har været så uheldig at få min 15’er Charger skadet igen, så i weekenden fik jeg lov til at låne en erstatning. Selvom Phantom II og Charger II ligner hinanden meget, så er der små forskelle, man lige skal vænne sig til – fx synes jeg det er lettere at hoppe med min egen, til gengæld er auto-zenith ikke så udtalt på Phantom II, hvilket er super lækkert, når man fx sejler toe-side. Kort tid efter kom Shaun selv og Jari fulgte trop – i mellemtiden var der kommet et par buggyer mere, så der endte med at være mange kites i luften den dag. Stranden i Rødhus var tæmmelig våd, men der var store tørre områder, hvor sandet var kørt fast, så alt i alt ligner Rødhus sig selv – og det er sq dejligt, stranden har ikke været super god hen over sommeren, for meget løst sand kan ødelægge selv den bedste vejrudsigt. Den nord-vestlige vind, der var lovet, havde tilsyneladende bestemt sig for at gå i vest-sydvest, ikke at det gjorde det store, men det gjorde at en tur imod Blokhus ville være relativt meget downwind.

Det ligner jo mest af alt River dance, men jeg tror egentligt bare at Jari fik stoppet lidt brat :-D
Det ligner jo mest af alt River dance, men jeg tror egentligt bare at Jari fik stoppet lidt brat 😀

Da vinden faldt først på eftermiddagen, besluttede Jari og jeg os for at køre en tur imod Blokhus. Det var Jari’s første længere tur (Der er 6½ km fra Rødhus til Blokhus af stranden) og det gav ham lidt problemer at køre downwind. Modsat hvad man kunne forestille sig, så er det langt fra let at køre downwind, det kræver en vis teknik, men når man har fundet fidusen, er det ikke rocket science. Hele tricket er at holde kiten højt og flyve den hele tiden, samtidig styres boardet så der hele tiden er spænding i linerne. Ligesom kiten skal flyves i sinus-kurver, så skal boardet også “køres” i sinus kurver – men det skal ske asynkront. Dvs. når man skærer op, så dykker man kiten (Men kun ned til omkring 10.30), så køres boardet op imod kiten og kiten styres retur til kl. 12 – nu skæres der op igen og sådan bliver man ved. På stranden er det ofte nemmest nede ved vandet, da det har en tendens til at skylle op på stranden i kurver, så man kan simpelthen bare følge den aktuelle kystlinje, hvor sandet er vådt og kompakt. Retur var let upwind og derfor på mange måder lettere, vinden var trods alt kun faldet til 5-6ms – så det var bare med at holde kant og nyde returvejen. Tilbage ved udgangspunktet pakkede jeg ned omkring 15.30 – tilpas mat i benene efter en 40-50 km surf dagen før, og vel i omegnen af 25-30 km på landboard. Bestemt en god måde at bruge weekenden på 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s