Én måned til jul – stadig ingen sne…

Men det gør nu ikke noget, når man har så flotte efterårsdage, som de seneste weekender har budt på. Desværre passede planerne ikke voldsomt godt i den forgangne weekend, men fik da klemt 1½ times landboarding ind søndag den 24. November. Lørdagen havde været konge for de andre, der havde været ude. Søndag var der lovet høj flot sol hele dagen – fornuftig vind om formiddagen og hen ad eftermiddagen skulle den falde ned omkring 5ms +/-. Så da sønnike var sat på toget kl. 14 kørte jeg imod stranden vel vidende, at solens tidlige nedgang og den faldende vind ikke var i min favør, men skidt pyt.

Jari hygger sig med sin Flysurfer og jeg leger godstog med Shauns 24m (!) Phantom II :-)
Jari hygger sig med sin Flysurfer og jeg leger godstog med Shauns 24m (!) Phantom II 🙂

På stranden var der som forventet kun omkring 5 ms, så det ville ikke blive til den vilde freestyle session – men jeg havde nu også et andet mål med dagen, ville forsøge at slå min rekord på landboard på 49,5 km/t. Det kan umiddelbart lyde lavt – specielt hvis man sammenligner med buggy drengene, men et landboard er bare ikke helt så effektivt – når det så oven i købet “kun” blæser ca. 18 km/t, så skal man køre ca. 2,75 gange hurtigere end vinden, så er det måske et tilpas ambitiøst mål for sådan en høj-hellig søndag 🙂
Da min egen Charger forsat er ukampdygtig, måtte jeg endnu en gang tiltuske mig en låne-kite af Shaun. Pga. den lave vind blev vi enige om, at hans 24 m Peter Lynn Phantom II skulle luftes. Det er altså et monster af en kite, med et vingespænd på næsten 12 meter og et projected area på 14,5 meter er det uden tvivl den største kite, jeg har fløjet. Jeg har prøvet den en enkelt gang før i 7-9 ms på landjorden og der var den en smule skræmmende – vindstyrken passede lidt bedre denne gang. Efter mange forsøg måtte jeg erkende, at min rekord ikke blev slået i denne omgang, men de 45 km/t, som blev dagens bedste forsøg, er stadig meget pænt synes jeg. Det er 2,5 gange hurtigere end vinden (Eller ca 2 hvis vinden reelt havde sneget sig op på 6 ms i det forsøg) 🙂

http://www.endomondo.com/embed/workouts?w=iiGw99M8yXg&width=580&height=600&width=950&height=600

Sådan en stor kite forventer man jo nærmest er sløv i det – og her lever monsteret på 24 m skam også op til forventningerne. Den er tung, langsom og på mange måder det stik modsatte af hvad jeg elsker i mine Chargers – alligevel havde jeg en fantastisk session på den, sluttede af med at forsøge lidt hop. Og jeg skriver forsøge fordi jo at hoppe et ikke noget problem, men min timing var helt på afveje og landede stort set ingen hop. Den kræver noget tilvænning, da den er så langsom, men skidt pyt solen skinnede jo og vi fik sluttet af med en fantastisk solnedgang.

Flot solnedgang - det kunne lige så vel have været en forårsdag i april, men nej det er præcis én måned før juleaften :-)
Flot solnedgang – det kunne lige så vel have været en forårsdag i april, men nej det er præcis én måned før juleaften 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s