På med (nisse)huen…

Vupti! Så blev det december og første søndag i advent. En søndag hvor der var lovet masser af vind om formiddagen og faldende hen over eftermiddagen, der var lovet varme (Ok kke ligefrem varme men i hvert fald omkring 10 grader) og sol det meste af dagen – alt i alt gode forhold, ikke mindst taget i betragtning af, at det jo ifølge kalenderen nu er vinter. Jeg må jo indrømme, at jeg ikke rigtigt gider al for kraftig vind, så havde besluttet mig for at tage ud omkring middag, men dem der var tidligt på færde kunne melde om 17 ms i Klitgård om formiddagen.

 Da det jo var første søndag i advent tænkte jeg, at det måtte være på sin plads at have nissehue på :-)
Da det jo var første søndag i advent tænkte jeg, at det måtte være på sin plads at have nissehue på 🙂

Da jeg kom til Nibe lå vinden fint omkring 9 stykker med stød op omkring 11-12, så alt i alt perfekt til en 15’er foil (I form af Shauns Phantom II), vejret var flot og havde en tro på, at jeg nok skulle kunne holde varmen. Imens jeg rigger til er vinden svingende, men jeg tænker, at det bare var et mindre udslag. Der var forecastet omkring 7-8 ms til resten af eftermiddagen. Men da jeg får kiten i luften kan jeg hurtigt mærke, at der bestemt ikke var de føromtalte 9 ms. Da vinden for en gangs skyld er helt lige på og der i øvrigt ikke er super meget af den, så er det svært rigtigt at gå højde – man kan fint sejle nok fart i kiten til lidt hop, men der skal kæmpes for at komme retur, så tager kiten ned og går skuffet i land. Jeg er ikke ene om skuffelsen, men bliver enig med mig selv og Teis om, at vi lige giver det en halv time mere og ser om vinden ombestemmer sig. Det gør den – sådan da. Kun for efter et kvarters tid (Hvor jeg knap kom ud) valgte at forsvinde endnu en gang. Denne gang er jeg ret klar på at stoppe (Teis havde allerede besluttet sig), men heldigvis er jeg en sløv banan til at få rigget af, så da vinden kommer igen, giver det nyt håb. Og sørme om ikke vinden er kommet igen med styrke nok til rent faktisk at kunne bruges til noget. Så alt i alt endte det med at blive en helt ok dag – ikke de fede forhold jeg havde sat næsen op efter, men det at komme på vandet 1. december i ca. 10 grader og solskin er jo heller helt dumt.

One hour Time Lapse from a kitesurf session from Morten Klingenberg on Vimeo.

Jeg har jo længe døjet med mine arme/albuer og i søndags var helt slemt, det var det faktisk allerede inden, jeg kom på vandet. Jeg havde godt nok også været ude og landboarde i meget let vind om lørdagen, og generelt har de sidste weekender alle indeholdt kiting, men det er lang tid siden, at jeg ellers har mærket noget til det. Denne gang var det dog en af de værre omgang, så mandag vendte jeg en tur omkring lægen, der umiddelbart mente, at tennis- OG golf-albue var diagnosen – formegentligt i begge arme (Dog mest udtalt i venstre). Se det er ret meget noget øv – løsningen er hvile, afslapning og undlad at belaste armene i – hvad der for mig virker – som uendelig lang tid. Så i teorien betyder det, at kiteing er off i et par måneder, men det magter jeg simpelthen ikke, så forsøger at nedtrappe det og så ellers håbe på at akupunktur er et mirakelmiddel, som kan afhjælpe det.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s