Konge session i Saltum

Denne vinter har indtil nu budt på fantastisk gode kite forhold. Generelt er vinteren en rigtig god årstid at landboarde i, den megen nedbør gør at stranden bliver hårdt pakket – ganske vidst lidt våd, men det må man tage med og det er ofte til at finde områder, der er tørre. I fredags kunne jeg luske tidligt fra arbejde og smutte en tur til Saltum – der var lovet vind stik vest (Noget vi ikke har set meget af den seneste tid) og endda mulighed for sol.

Vupti - der var endda blå himmel en overgang :-)
Vupti – der var næsten blå himmel en overgang 🙂

Et par af buggy drengene ville være der allerede fra omkring kl. 10 og Jari ringede omkring kl. 12 for at høre, hvor jeg blev af. Det lykkedes mig at blive færdig til omkring kl. 12.45 og jeg lagde imod Saltum. Jari havde sendt en vind-måling – 3,5 ms var ikke ligefrem opløftende, specielt ikke i lyset af de 6-8 ms, der var blevet lovet. Da jeg ankom til stranden, var der ganske rigtigt ikke meget vind – måske 4,5 hvis man tager “Ja-hatten” på. Øv øv – men kunne jo lige så godt rigge til og køre en lang tur. Bedst som jeg var ved at rigge til, begyndte der at komme vind – det var buggy drengene ikke sene til at gøre brug af og Jari hev også hans Flysurfer i luften. Vinden tog til indtil snitvinden lå omkring 7,5 ms – underligt nok var vinden lidt stødende, det har jeg aldrig rigtigt oplevet på veskysten før – men der kom pust op på små 10 ms. Ikke noget der gav problemer, men sjovt når man er i luften, og der kommer et pust 😀

Ja ja - det er jo ikke sommer, men ligner heller ikke vintervejr :-)
Ja ja – det er jo ikke sommer, men ligner heller ikke vintervejr 🙂

Jeg har tidligere vrøvlet lidt om, at jeg gerne ville skifte mit setup ud, sådan at jeg fik et 12/18 i stedet for mit nuværende 10/15. Dels fordi jeg aldrig rigtigt er blevet helt gode venner med min 10’er (Kan godt lide det float og lift, der er i de større kites) og dels er jeg ikke til “7’er vejr”. Blæser det mere end 14-15 ms, så springer jeg ofte over alligevel. I den anden ende af skalaen kunne jeg godt tænke mig lidt mere low end til surf og bestemt også til landboarding. Skæbnens lunefuldhed har gjort, at jeg fik mulighed for at skifte setup lige omkring jul, så samme mærke, samme model, bare andre kite størrelser. Det betyder også, at min meget lidt brugte 10’er, er til salg – kontakt mig på facebook hvis den har interesse, så kan vi finde en skarp pris. Jeg har indtil videre ikke været ude med min 12’er endnu, men den størrelse har jeg også prøvet ved flere lejligheder. 18’eren der imod var ny for mig, og hold nu op hvor er den fed!

Et af de højere hop på dagen - kæft jeg elsker min nye 18'er!
Et af de højere hop på dagen – kæft jeg elsker min nye 18’er!

Har haft et par kitesurf sessions med 18’eren og det ekstra low end kan mærkes, jeg kan nu surfe og nyde det uden at skulle kæmpe i 6,5 ms – rammer den 8ms er jeg vildt godt powered og 10 ms så skal jeg ind og skifte ned til 12’er. Når det kommer til landboard er det samme historie, omkring 4-5 ms er det ok sjovt og 6-8 ms er ved at være toppen. Denne session bød helt sikkert på de højeste hop, jeg har lavet på landjorden, vil umiddelbart skyde på 4,5 meter – men vigtigst af alt er det helt vilde float, som kiten har. Det er bare super fedt!
Shaun dukkede også op og ville teste den nye Peter Lynn Swell i hans buggy. At dømme på hans smil blev han bestemt ikke skuffet. Jeg gav den også en kort tur – bestemt en anden kite end mine Chargers, men faktisk ikke så tosset. De har et meget let barpres – noget mine tennis-/golf-albuer ville have godt af, meeen jeg har ingen planer om at udskifte mine chargers. Jari skød lidt video af Shaun og jeg, og det blev til denne lille snas – enjoy 🙂

Winter session landboarding and buggy in Denmark from Morten Klingenberg on Vimeo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s